Voedsel doneren

Donaties voedsel

 

Er is een grote groep mensen die over minimale financiële middelen beschikt en hulp nodig heeft. De Voedselbank kan hen helpen met waardevolle voedselpakketten waarin naast brood, vlees, groenten, zuivel en andere levensmiddelen ook ‘non-food’ producten als zeep, shampoo, wasmiddel etc. zijn opgenomen.
Hiervoor zijn wij afhankelijk van bedrijven die sociaal betrokken zijn en hun overtollige goederen aan ons beschikbaar willen stellen. Wij beschikken over transportmogelijkheden om de producten bij uw bedrijf op te halen; in onze opslagruimte is koel- en vriescapaciteit aanwezig. Momenteel krijgen we producten van supermarkten, agrarische bedrijven, winkels en particulieren, maar meer aanvoer is altijd welkom.

Het gaat om producten die voldoen aan de voorschriften van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en volgens die voorschriften zijn vervoerd en opgeslagen. Het kan b.v. gaan groenten en/of fruit of om producten, die dicht tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten, uit het assortiment worden genomen of waarvan de verpakking veranderd moet worden. Het is voedselbanken door de NVWA toegestaan om houdbare producten na de THT-datum (Tenminste Houdbaar Tot-datum) uit te delen. Afhankelijk van het product kan dat 2 maanden (b.v koekjes, boter en houdbare melk) of een jaar (b.v. pasta, rijst, koffie en thee) zijn. Het is voedselbanken niet toegestaan om eigengemaakte producten zoals jam, soep of gebak uit te delen.

Het beleid van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken is dat voedselbanken in principe geen levensmiddelen kopen.

Mocht u producten voor de voedselbank beschikbaar hebben, bel dan gerust naar het telefoonnummer van de Voedselbank Limburg-Noord 06-20619120 of mail ons welkom@voedselbanklimburg-noord.nl.

Ons 'boodschappenlijstje' voor houdbare producten:

  • pasta / rijst 
  • bakolie / oijfolie
  • groenten of vruchten in blik of glas
  • vlees of vis in blik
  • houdbare zuivel in pakken
  • koffie / thee
  • houdbaar broodbeleg (jam, pindakaas, hagelslag, stroop)
  • soep in blik of pak