Projecten van de Voedselbank


Voedselbank Limburg-Noord houdt zich niet alleen bezig met het uitdelen van voedsel;

Maatschappelijke- en Beroepsstage

Leerlingen van het Raayland College Venray kunnen hun Maatschappelijke- en Beroepsstage in projectvorm uitvoeren bij de Voedselbank Limburg-Noord in Venray.

Financieel

De Voedselbank Limburg-Noord ontvangt geen structurele subsidie maar maakt†wel kosten voor†telefoon, energie, brandstof, verzekeringen en dergelijke. Dit zijn noodzakelijke onkosten waarvoor wij uw hulp nodig hebben! Ook financiŽle bijdragen voor de aanschaf en onderhoud van†bijvoorbeeld koel/vriescellen, vervoermiddelen en dergelijke zijn van harte welkom.

Donaties kunt u overmaken op IBAN NL09 RABO 0116520949 t.n.v. Stichting Voedselbank Limburg-Noord.

NB. De Stichting Voedselbank Limburg-Noord is een erkende ANBI†(algemeen nut beogende instelling).†Daardoor vallen donaties aan de Stichting Voedselbank Limburg-Noord onder de regels voor aftrekbaarheid van de belasting.

Voedselbanken Nederland: van Stichting naar Vereniging

Met de benoeming van zes nieuwe bestuursleden en het afscheid van de bestuursleden van de voorganger van de Vereniging, de Stichting Voedselbanken Nederland, is eind juni tijdens de eerste Algemene Ledenvergadering, de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken van start gegaan. Tevens werd een nieuw Voedselbank Regelement aangenomen.

Voedselbanken Nederland is de landelijke koepelorganisatie waarbij acht Regionale Voedselbanken zijn aangesloten. De landelijke organisatie voert geen operationele activiteiten uit, er is meer sprake van een coŲrdinatie- en overlegplatform. Het directe werk wordt uitgevoerd voor de mensen van de Regionale Voedselbanken, die elk een vertegenwoordiger in het bestuur van de landelijke organisatie hebben. Elk bestuurslid van de landelijke organisatie heeft ťťn of meerdere portefeuilles.

De acht Regionale Voedselbanken hebben op hun beurt een bestuur dat is samengesteld uit afgevaardigden van de Lokale Voedselbanken die in de betreffende regio actief zijn.

Zie ook de website: www.voedselbankennederland.nl
De Voedselbank wordt o.a. gesteund door:

Oranje fonds Oranje fonds NLW Plus WebsDesign Gemeente Venray Raayland Rabobank Van den Munckhof Intos Gemeente Horst aan de Maas Gennep Gennep Jumbo Phicoop Kansfonds Elzendaal college