Overtollig voedsel ?


Donaties voedsel

Er is een grote groep mensen die over minimale financiële middelen beschikt en hulp nodig heeft. De Voedselbank kan hen helpen met waardevolle voedselpakketten waarin naast brood, vlees, groeten, zuivel en andere etenswaar ook zaken als zeep, shampoo etc. zijn opgenomen.
Hiervoor zijn wij afhankelijk van bedrijven die sociaal betrokken zijn en hun overtollige goederen aan ons beschikbaar willen stellen. Wij beschikken over transportmogelijkheden om de levensmiddelen bij uw bedrijf op te halen, in onze opslagruimte is koel/vriescapaciteit aanwezig. Momenteel krijgen we producten van supermarkten, agrarische bedrijven, winkels en particulieren, maar meer aanvoer is altijd welkom.

Het gaat om producten die voldoen aan de warenwet en die dienovereenkomstig worden opgeslagen en verstrekt. Deze producten zitten vaak dicht tegen de houdbaarheidsdatum aan, worden uit het assortiment genomen of de verpakking moet veranderd worden.
Ze worden dan veelal vernietigd of doorgedraaid, maar bij de voedselbank kunnen ze goed gebruikt worden. Landelijk beleid is: voedselbanken kopen geen levensmiddelen.

Wekelijks verzamelt Voedselbank Limburg-Noord in haar locatie bij de NLW in Venray de beschikbare levensmiddelen om de verschillende pakketten samen te stellen. Daarna worden de op de gebruikers en hun gezinnen afgestemde pakketten via de vier verdeelpunten op een vaste dag in de week uitgereikt.

Allemaal vrijwilligerswerk, zowel in de organisatie als in het bestuur, en financieel ondersteund door sponsors, lokale overheden en donateurs. 


Wilt u een partij voedsel doneren? Dan vragen wij u contact op te nemen via

06 50 86 04 18

De Voedselbank wordt o.a. gesteund door:

Oranje fonds Oranje fonds NLW Plus WebsDesign Gemeente Venray Raayland Rabobank Van den Munckhof Intos Gemeente Horst aan de Maas Gennep Gennep Jumbo Phicoop Kansfonds Elzendaal college