Nieuwsoverzicht


Nieuwe bus voor de voedselbank


Venray, 09-06-2017

Het bestuur van Voedselbank Limburg-Noord meldt dat na een intensieve voorbereiding een ‘nieuwe’ bestelbus in gebruik is genomen.

Door samenwerking met het Venrayse fondsenwervingsbureau JEMO en door eigen initiatieven is het gelukt genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de aankoop van een bestelbus. Ter zake deskundigen vanuit bestuur, vrijwilligers en een onafhankelijk derde hebben veel tijd besteed aan het vinden van de juiste bus, met als resultaat een Renault bestelbus bouwjaar 2013, niet nieuw, maar een mooie bus met isolatie / koeling en voorzien van een laadklep.

Op vrijdag 9 juni heeft het bestuur de bus ‘overgedragen’ aan de chauffeurs Thieu, Arie, Fons en Gerrit. Dat gebeurde tijdens een korte bijeenkomst waarbij ook andere vrijwilligers, pers en enkele genodigden aanwezig waren.

Voor de financiering is de Voedselbank veel dank verschuldigd aan landelijke fondsen zoals Oranje Fonds, Kansfonds, Fundatie van den Santheuvel-Sobbe, KNR/PIN en Sobriëtas, ook Voedselbanken Nederland steunde de lokale voedselbank. Héél belangrijk is dat men  gemerkt heeft dat de voedselbank een groot draagvlak heeft in het Venrayse, want zij konden ook rekenen op geldelijke steun van diverse lokale begunstigers.

Voedselbank Limburg-Noord is deze begunstigers erg dankbaar hiervoor!


Actie koffie/thee-waardepunten groot succes!


Venray, 25-04-2017

De inzamelingsactie van de DE-waardepunten, georganiseerd en uitgevoerd door Lionsclub Venray Peelparel en voedselbank Limburg-Noord is een groot succes geworden! We hebben maar liefst 256.000 waardepunten ontvangen! Dat betekende een totaal van 900 pakken koffie. De koffie zal de komende maanden worden uitgegeven in de voedselpakketten.

Namens Lions Peelparel Venray, de voedselbank en onze voedselbankcliënten bedanken wij alle gevers van de waardepunten en de winkeliers die bereid waren een inzamelingsbus in hun winkel te plaatsen. Dat waren Albert Heijn, Jan Linders, Plus Van Dijck, Bakkerij van Gassel, Rooiboek en Primera Cuypers allen in Venray en Jan Linders in Tienray en Jumbo in Wanssum.


 

 


Actie van BS De Fontein uit Nieuw-Bergen


Venray, 17-04-2017

Leerkrachten en leerlingen van BS De Fontein uit Nieuw-Bergen verzamelden houdbare levensmiddelenproducten en maakten hiermee voedselpakketten. Om wat meer te weten te komen over de werkzaamheden van de voedselbank werd in de school door twee vrijwilligers op Witte donderdag een presentatie gehouden. De pakketten waren al klaar en werden naar de dependance in Bergen gebracht, waar ze 's middags bij het gebruikelijke pakket werden uitgedeeld, een extraatje voor de paasdagen!
Een geslaagde actie van leerkrachten en leerlingen van de school. Dank je wel!

Overig nieuws

De Voedselbank wordt o.a. gesteund door:

Oranje fonds Oranje fonds NLW Plus WebsDesign Gemeente Venray Raayland Rabobank Van den Munckhof Intos Gemeente Horst aan de Maas Gennep Gennep Jumbo Phicoop Kansfonds