Nieuwe bus voor de voedselbank


Venray, 09-06-2017

Het bestuur van Voedselbank Limburg-Noord meldt dat na een intensieve voorbereiding een ‘nieuwe’ bestelbus in gebruik is genomen.

Door samenwerking met het Venrayse fondsenwervingsbureau JEMO en door eigen initiatieven is het gelukt genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de aankoop van een bestelbus. Ter zake deskundigen vanuit bestuur, vrijwilligers en een onafhankelijk derde hebben veel tijd besteed aan het vinden van de juiste bus, met als resultaat een Renault bestelbus bouwjaar 2013, niet nieuw, maar een mooie bus met isolatie / koeling en voorzien van een laadklep.

Op vrijdag 9 juni heeft het bestuur de bus ‘overgedragen’ aan de chauffeurs Thieu, Arie, Fons en Gerrit. Dat gebeurde tijdens een korte bijeenkomst waarbij ook andere vrijwilligers, pers en enkele genodigden aanwezig waren.

Voor de financiering is de Voedselbank veel dank verschuldigd aan landelijke fondsen zoals Oranje Fonds, Kansfonds, Fundatie van den Santheuvel-Sobbe, KNR/PIN en Sobriëtas, ook Voedselbanken Nederland steunde de lokale voedselbank. Héél belangrijk is dat men  gemerkt heeft dat de voedselbank een groot draagvlak heeft in het Venrayse, want zij konden ook rekenen op geldelijke steun van diverse lokale begunstigers.

Voedselbank Limburg-Noord is deze begunstigers erg dankbaar hiervoor!

De Voedselbank wordt o.a. gesteund door:

Oranje fonds Oranje fonds NLW Plus WebsDesign Gemeente Venray Raayland Rabobank Van den Munckhof Intos Gemeente Horst aan de Maas Gennep Gennep Jumbo Phicoop Kansfonds Elzendaal college