Gift van Woningcorporatie Destion uit Gennep


Venray, 11-03-2017

Op 7 maart overhandigde woningcorporatie Destion uit Gennep een cheque van € 1.290,--  aan 2 voedselbanken. Met de officiele opening van hun kantoor in januari werd de genodigden gevraagd om géén attentie voor Destion mee te brengen, maar als men toch iets wilde doen, dan in de vorm van een donatie voor de lokale voedselbanken. Ze ontvingen € 645,-- van de gasten en Destion heeft dit verdubbeld.
Ze willen niet dat het om de organisatie Destion gaat, maar om de huurders van Destion, een deel van deze doelgroep behoort tot de gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Door de voedselbank te steunen willen ze hun 'steentje bijdragen' aan die kwetsbare doelgroep.
Ze verdeelden het totale bedrag onder hun 3 gemeenten. Voedselbank Limburg-Noord zorgt voor gemeente Bergen en Gennep. Voedselbank Groesbeek zorgt voor gemeente Mook en Middelaar. En zo ontving Gerda van Stelten, voorzitter van VB Limburg-Noord een cheque van € 860,-- en de heer Verhagen, voorzitter van VB Groesbeek een cheque van € 430,--.
Dit alles gebeurde onder het genot van een kopje koffie met vlaai en de voorzitters legden nog het een en ander uit over de werking van de voedselbanken.
De Voedselbank wordt o.a. gesteund door:

Oranje fonds Oranje fonds NLW Plus WebsDesign Gemeente Venray Raayland Rabobank Van den Munckhof Intos Gemeente Horst aan de Maas Gennep Gennep Jumbo Phicoop Kansfonds Elzendaal college