Help ons helpen !


Donateur worden


De missie van de voedselbanken in Nederland, en dus ook van die welke in Venray is gevestigd, is het ondersteunen van mensen met zeer weinig leefgeld. Dat gebeurt door het beschikbaar stellen van voedselpakketten. Hiermee wordt tegelijkertijd ook verspilling van voedsel tegengegaan.

Het verschil met een bank is dat een voedselbank niet direct over geld beschikt, uitgezonderd incidentele subsidie of sponsoring. En ook is er geen enkel betaald personeelslid in dienst, uitsluitend vrijwilligers. Er is bij de voedselbank uiteraard wel een geldstroom; de operationele kosten moeten immers worden betaald. Denk bijvoorbeeld aan de huur- en energiekosten en de kosten van onderhoud, brandstof, belasting en verzekering van de bestelbus.

Om deze kosten te dekken zijn wij op zoek naar ondersteuning.
Ook u kunt ons helpen door donateur te worden, het hoeven geen grote bedragen te zijn, alle beetjes helpen! Donaties kunt u overmaken op rekeningnummer IBAN NL09 RABO 0116520949 t.n.v. Stichting Voedselbank Limburg-Noord.

NB. Onze stichting is een erkende ANBI (algemeen nut beogende instelling). Daardoor vallen donaties onder de regels voor aftrekbaarheid van de belasting.

Momenteel maken ruim 400 personen noodgedwongen gebruik van de wekelijkse voedselpakketten van Voedselbank Limburg-Noord. Dit aantal stijgt nog steeds en hulp blijft daarom onmisbaar. 

De Voedselbank wordt o.a. gesteund door:

Oranje fonds Oranje fonds NLW Plus WebsDesign Gemeente Venray Raayland Rabobank Van den Munckhof Intos Gemeente Horst aan de Maas Gennep Gennep Jumbo Phicoop Kansfonds Elzendaal college